Redningsselskapet: – Vi kunne ikke vært mer fornøyd med leveransen

PUBLISERT 01.10 2019 KL 14.50

Da vi i høst trengte en god tekstforfatter og fotograf til et oppdrag i Hamar, hentet vi Amund. Selv om han befant seg seks timers kjøretur unna. Det er noe med rett mann på rett plass.

solfriedAv Solfrid Bøe,
Salgs- og markedsansvarlig,
Redningsselskapet

Jeg tok kontakt med Amund første gang for 5 år siden i forbindelse med at jeg skulle kåre en vinner av RS Lotteriet, en hyggelig premie på 500.000 ,- til en heldig dame og støttespiller av Redningsselskapet som bodde i Flekkefjord.

Som Fundraiser i en humanitær organisasjon, med hovedkontor i Oslo, er jeg opptatt av å spare penger. Så et tips fra min kollega førte meg til Amund, som ble et hyggelig bekjentskap. 

Ikke nok med at Amund hadde gode priser på tekster, han er i tillegg en dyktig skribent, og tar fantastiske bilder også.

Det gjør at jeg slipper å ha med både journalist og fotograf. I tillegg forstod han viktigheten av å få frem budskapet til Redningsselskapet.

Etter dette første møtet med ham, tok jeg kontakt neste gang jeg skulle til Arendal. Amund ga meg en fast pris på hele dagen, og antall ord som jeg trenger for å få til en god historie.

Får frem følelsene

Dette var en særdeles dramatisk historie hvor en mann kom ut for en alvorlig ulykke på Sørlandskysten – og overlevde på mirakuløst vis.

Amund får frem det følelsesmessige aspektet, som gjør at folk forstår viktigheten av at Redningsselskapet er tilstede på sjøen. Vi er til for alle.

Da jeg nå i 2019 skulle intervjue en vi reddet på Hamar, var jeg litt usikker på om Amund ville være interessert, siden han bor i Kristiansand, men joda Amund stilte opp og tok intervjuet på strak arm. Selv om det betød at hele dagen gikk for ham, med tog til Oslo, bil til Mjøsa og fly hjem sent på kvelden.

Å være med Amund på jobb er interessant, han setter seg godt inn i saken og stiller åpne spørsmål , tar lange pauser så folk forteller med sine egne ord, uten at han legger i mellom.

Stiller gode og åpne spørsmål

Når han føler at han ikke får svaret han trenger, spør han igjen på nytt, med en annen vinkling. Og han stiller nok spørsmål slik at han er helt sikker på at han har fått hele historien riktig.

På siste oppdrag var det viktig for oss å få til en liten videosnutt også, og til tross for at vedkommende i utgangspunktet ikke hadde særlig lyst til å la seg intervjue i det hele tatt, er det utrolig hvilken tillit han fikk til Amund og undertegnede – og de andre på skøyta.

Dermed forsto intervjuobjektet at hans historie ville være viktig for å belyse viktigheten av å jobbe for å hindre flere drukningsulykker. Så han stilte også opp på en liten videoseanse og en fotoshoot.

Jeg er ikke i tvil om at jeg vil benytte Amund igjen.

For Redningsselskapet,

Solfrid Bøe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s